Partner za profesionalce.

Kontaktirajte nas

info@velpro.hr
01 2402 600

(pon-pet 6-16h, subotom 7-12h)

© Velpro 2021. Sva prava pridržana.

Povratak na novosti
VELPRO - proširenje usluga

14/6/2021

VELPRO - proširenje usluga

Proširenje usluga – 3PL (Skladištenje, komisioniranje i distribucija roba)

Kako bi ova izazovna vremena iskoristili kao priliku, uz svoje redovno poslovanje temeljeno na kupovini roba sa svrhom daljnje prodaje i distribucije, VELPRO tim je u 2020. godini svoje strateško djelovanje proširio u smjeru pružanja usluga 3PL-a. Riječ je o pružanju usluga u segmentu skladištenja, komisioniranja i distribucije roba, a prvi kupac VELPRO tima, na tragu i ranije kvalitetne sinergije i suradnje različitih kompanija unutar Fortenova grupe, postao je Tisak. Za Tisak se trenutno komisionira i skladišti preko 1.000 artikala u skladištima u Zagrebu i Splitu,  stalno zapošljavajući pritom 30-ak djelatnika te još njih 10-ak u sezoni.

Na tragu dobre poslovne prakse i ostvarenih rezultata kroz suradnju s Tiskom, VELPRO tim odlučio je nastaviti razvijati svoje poslovanje u segmentu 3PL usluga te je nakon višemjesečnih složenih priprema u listopadu 2020. uspješno krenula suradnja s kompanijom A007 Abrakadabra, online trgovinom Fortenova grupe za neprehrambene proizvode. Logistički 3PL procesi u e-trgovini su velik izazov i nameću nova pravila, što na najbolji način potvrđuje Abrakadabrin asortiman od oko 100.000 proizvoda koje osigurava oko 350 dobavljača. Svaki proizvod nabavlja se pojedinačno, zasebno se komisionira, pakira i otprema do kupca u najkraćem mogućem roku.

Abrakadabra je odabrala VELPRO tim jer joj je svojom stručnošću, fleksibilnošću i iskustvom omogućio potreban iskorak te je Abrakadabrino cross dock skladište od 15. listopada 2020. dobilo novu adresu - veleprodajni centar u Kovinskoj 1. Zahvaljujući odličnoj pripremi i suradnji dvaju visokostručnih timova prekida prodaje nije bilo, što je jako bitno jer je kupcima na online trgovini Abrakadabra naručivanje dostupno 7 dana u tjednu, 24 sata dnevno, uz neprestanu korisničku podršku koja uključuje i call centar. Postprodajni procesi su po preseljenju skladišta odmah profunkcionirali besprijekorno, a VELPRO tim je omogućio A007 Plus Abrakadabri bržu isporuku kupljene robe svojim korisnicima.

Abrakadabra je ovom suradnjom dobila novi sinergijski poticaj unutar Fortenova grupe, s ciljem nastavka ovogodišnjeg velikog rasta koji iznosi između 80 i 120 posto mjesečno. Ovaj pozitivan trend dijelom je posljedica globalnog rasta online prodaja, ali i preslagivanja logističkih procesa u dostavi pošiljaka te u dijelu skladišnih 3PL operacija. A007 Plus Abrakadabra do kraja godine, zahvaljujući pokrenutim digitalnim kampanjama, očekuje još i bolje rezultate od dosadašnjih, a u narednom periodu daljnji rast, razvoj i povećavanje udjela na tržištu e-trgovine u Hrvatskoj.